CSR Forum peger på: Den Meningsfulde Virksomhed

Dato/klokkeslæt
11.10.2018 | 8:30 - 13:00

Lokation
Økonomisk Ugebrev A/S, Pilestræde 34, 1147 København K


Faglig Mission

Vor levevis ændrer sig radikalt i disse år. En række globale udfordringer eksempelvis i forhold til klima, kombineret med den fjerde industrielle revolution vil transformere vores måde at arbejde, forbruge og investere på. Ændringerne vil radikalt påvirke ledelsesrummet. Et nyt bud på ledelse er pluralistisk ledelse, der favner kolliderende fagprofessioner, miljøhensyn, forskellige sociale interesser, fremadstormende teknologier og medarbejdernes mangeartede præferencer, værdier og livssyn. Ledelse i og af Den Meningsfulde Virksomhed inddrager disse hensyn og workshoppen giver dig bud på hvordan du kommer i gang.

Konferencens faglige fokus

På konferencen har vi samlet to eksperter, der sammen har indgående kendskab til det nye bæredygtige erhvervsparadigme Sammen har de skrevet bogen ”Kæmp for Kloden”, der introducerer en helt ny tilgang til ledelse: Pluralistisk ledelse.

Det får du…

Alle deltager modtager bogen på dagen. Desuden udleveres kompendium om “Den meningsfulde virksomhed” samt adgang til Økonomisk Ugebrev Ledelse i 30 dage.

Endelig får du også rig lejlighed til at møde andre, der er ledere i erhvervslivet, der alle også skal søge nye veje til at lede, aktivere og motivere millennial-generationen.

Indlægsholdere

Claus Strue Frederiksen, født 1973, er mag.art. og ph.d. i filosofi og tilknyttet Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet. Claus har arbejdet som forsker, underviser, skribent og foredragsholder siden 2008 med særligt fokus på etik og virksomhedsfilosofi. Han har publiceret en lang række artikler i danske dagblade og magasiner samt bidraget til diverse bøger og internationale tidsskrifter, eksempelvis til Journal of Business Ethics og Springers store encyklopædi om CSR.

Vincent F. Hendricks, født 1970, er dr. phil., phd., professor i formel filosofi og leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet. Han har modtaget af en række nationale og internationale priser for sin forskning herunder Videnskabsministeriets Eliteforskerpris og Roskilde Festivalens Eliteforskerpris. I årene 2005-2015 var han chefredaktør ved Synthese, verdens største tidsskrift i filosofi. I 2016 udgav Vincent F. Hendricks Spræng boblen, i 2018 Fake news og senest Kæmp for kloden.

Troels Børrild, chef for ansvarlige investeringer, MP Pension. Cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet. Tidligere ledte Troels Mellemfolkeligt Samvirkes indsats for at fremme samfundsansvar, bæredygtighed og ansvarlig skatteadfærd hos virksomheder og investorer. Før det, var han i en længere årrække CSR-rådgiver for virksomheder som Nokia, Volvo, The Absolut Company, Rockwool og COOP.

Program

08.30 Registrering, kaffe og morgenmad

09.00 Introduktion til den meningsfulde virksomhed og pluralistisk ledelse
Joachim Kattrup, Redaktør på Økonomisk Ugebrev Ledelse

09.05 Kæmp for Kloden – Pluralistik Ledelse og samfundsansvar

 • Forenet ansvarlighed – når virksomheder, politiker og forskere tager ansvar
 • Pluralistisk ledelse – respekt og tolerance

Vincent F. Hendricks, dr., professor, leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet

09.30 Netværksøvelse – hvad er dit formål?

 • Let øvelse, alle kan være med til. Kræver ingen forberedelse. Husk visitkort.
  /v Joachim Kattrup, Økonomisk Ugebrev Ledelse

09.45 Pluralistisk Ledelse – workshop, en praktisk tilgang

 • Det meningsfulde arbejdsliv
 • Grundlæggende virksomhedsværdier & medarbejdernes forskellige livssyn
 • Meningsfuld ledelse – kunsten at bringe værdier i spil

Claus Strue Frederiksen, mag.art. og ph.d. i filosofi og tilknyttet Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet.

10.45 Pause

11.00 Pluralistisk Ledelse – workshop, en praktisk tilgang del 2

 • Bæredygtighed – ledelse i det nye erhvervsparadigme
 • Virksomhedsværdier og samfundsansvar
 • Fremtidens værditunge ledelsesrum – pluralistisk ledelse som det nye ledelsesparadigme

Claus Strue Frederiksen, mag.art. og ph.d. i filosofi og tilknyttet Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet.

12.00 Pause

12.10 Fra NGO til finansielle sektor – pluralistisk ledelse i praksis
Troels Børrild skiftede 1. april 2018 stillingen som politisk rådgiver i Mellemfolkeligt Samvirke ud med jobbet som chef for ansvarlige investeringer hos MP Pension. Troels Børrild, der var kendt for at være en skarp kritiker af netop pensionsselskaberne er nu med at sikre, at MP Pensions milliarder bliver investeret, så de er med til at gøre verden til et bedre sted. Hør Troels Børrilds personlige, ledelsesmæssige og organisatoriske erfaringer med, at:

 • Arbejde på tværs af interessenter
 • Få forskellige organisationer i samarbejde
 • Lede på egne værdier og på tværs af andres

Troels Børrild, chef for ansvarlige investeringer, MP Pension

12.45 Forfriskninger og network

13.00 Tak for i dag

Tilmelding og Pris

Normal pris: DKK 3.118,75 + DKK 69,00 gebyr

Pris for CSR Forum medlemmer: DKK 1.858,75 + DKK 69,00 gebyr

Tilmelding her