“Kommunalvalget som accelerator af den bæredygtige omstilling” – Webinar med Steen Hildebrandt & Gentofte Kommune

Dato/klokkeslæt
01.10.2021 | 9:00 - 10:00

Lokation
, ,


Fagligt fokus

I november afholdes kommunalvalg og de nye byråd/kommunalbestyrelser tiltræder januar 2022.

Webinaret sætter fokus på hvilken betydning bæredygtighed og verdensmålene spiller i den kommunale valgkamp og hvordan bæredygtig udvikling kan komme til at danne grundlag for politikudviklinger i den kommende byrådsperiode.

Valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet udtaler den 3. september 2021 til DR, at klima og miljø er kommet ind i top tre over temaer, som vælgerne synes er vigtigt, at lokalpolitikerne tager sig af med henvisning til en analyse, som Epinion har foretaget for Altinget og DR i august 2021. Ligeledes viser en undersøgelse fra KMD fra juni 2021, at mange borgere ønsker at FN`s verdensmål er vigtige både generelt og i lyset af den forestående valgkamp.

Webinaret sætter fokus på hvilken betydning et fokus på FN`s verdensmål får i valgkampen samt på hvordan verdensmålene kan spille ind i politikudvikling og implementering i den nye byrådsperiode.

Program

9.00

Velkomst og kort præsentation af analyserne fra KMD og Epinion om hvilken betydning borgerne tillægger klima, miljø og bæredygtig omstilling i kommunerne ved Flemming Olsen, Cphfacilitation, der tidl. direktør i Herlev Kommune og den gennemgående moderator på næreværende webinar-række.

9.10

Mine oplevelser af verdensmålenes betydning for kommunalvalget og den næste byrådsperiode” ved professor Ph.D. Steen Hildebrandt.

Steen Hildebrandt har gennem de sidste år turneret rundt til rigtig mange kommuner og drøftet verdensmålene og en bæredygtig udvikling med mange borgmestre, kommunalpolitikere og embedsmænd. Steen har lovet at give os et billede af hvordan han ser interessen for verdensmålene op til kommunalvalget og de muligheder der er for at de kan danne grundlag for politikudvikling i den kommende byrådsperiode.

9.35

Verdensmålene skal ledes” ved Maria Maarbjerg, udviklingskonsulent med verdensmålsfokus i Gentofte kommune.

I den kommende byrådsperiode skal handleplaner for bæredygtig omstilling implementeres. FN`s verdensmål fodrer et helhedsorienteret fokus på alle kommunale kerneområder, økonomi, uddannelse, socialpolitik, klima og miljø m.m. Derfor er ledelsens fokus på omstillingen helt central. Dette er et vigtigt fokus i Gentofte Kommunes arbejde med at gøre verdensmålene til konkret og lokal handling. Et af initiativerne er, at Gentofte har produceret en podcast sammen med LYDPOL, som er tilgængelig i de apps, hvor du plejer at lytte til podcasts. Læs mere og find den her: Hvordan leder vi bæredygtig udvikling? – Gentofte Kommune

Maria Maarbjerg fortæller på webinaret om Gentofte kommunes arbejde med bæredygtig ledelse.

9.50

Spørgsmål og refleksioner

10.00

Farvel og på gensyn

Mere info og tilmelding 

  • Det er gratis at være med
  • Symposiet afholdes via over Microsoft Teams
  • Skriv ti lcsrforum@csrforum.dk for tilmelding